Bakte potetskiver og sprøstekt kylling

  • 16.03.2017 kl. 19:51

Det viktigste trikset her, er å sette den ildfaste formen inn i ovnen samtidig som du skrur på varmen, og å begynne stekingen på skikkelig høy varme. Det sparer tid, og gir mer og bedre smak.

INGREDIENSER

Kyllinglår (jeg brukte frosne - jeg beregner 2 pr voksen 1 pr barn)
Olje til steking
Salt - kvern
Sort pepper - kvern
Krydder du liker til kylling - Paprika, hvitløk, timian og andre urter
Smør
Poteter
1 løk
¼ - ½ sitron (helst økologisk) - kan sløyfest.

SLIK GJØR DU

1. Skru stekeovnen på 250°C . Sett en stor ildfast form i ovnen samtidig som du skrur den på.

2. Gni kyllingen med salt og pepper. Gjør dette med en gang, for den har bare godt av å stå en stund med saltet. Det er greit å bruke vanlig, fint salt. Trenger  ikke grovt salt eller maldonsalt. Jeg liker best og bruke kvernet salt. Liker du salt med minneraler, velger du himmalayasalt fra Helsekosten. Krydre med urter. Har du romtemperert smør, gni det inn kyllingen. Er smøret kaldt, høvler du det med en ostehøvel og legg det oppå kyllingen. Jeg brukte to høvel-flak pr kyllinglår.


Jeg brukte bakepapiret kun til underlag når jeg kryddret kyllingen.

3. Skjær poteter i biter. Jeg har en påleggsmaskin og stilte den inn på 5 mm tykkelse. Løken finhakket jeg. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv. Om det er nødvendig, vet jeg ikke men jeg hakket den grovt opp i tillegg.



 

4. Ha potetene og hvitløken i en bolle, krydre med salt, pepper, olje, sitronsaft og eventuelt mer urter. Er sitronen økologisk, hakk den i biter og ha oppi, skinn og alt mulig. Bland godt.

5. Ta ut den ildfaste formen fra ovnen. Legg i løken. Ved å legges rett i den supervarme formen, blir den brunet. Ha i potetene i formen, og sett formen på nederste rille i ovnen. Legg kyllinglårene på en rist og sett dem så langt opp du kan i oven, over potetene - slik at den ildfaste formen med poteter og løk samler opp fett og stekesaft.

6. Følg med! Dersom det blir fort stekeskorpe på kyllingen, skrur du ned tepraturen til 200°C. Stekes i minst en halvtime - dersom du har steketermometer skal kjernetempraturen bli over 65°C.


Her er resultatet - alt flyttet over i den ildfaste formen.

Håper det smaker!

◊ Facebook ◊ Instagram ◊ Snapchat

#kylling #kyllinglår #norskkylling #enkel #rask #enkelmiddag #raskmiddag #middag #oppskrift #mat #matblogg #middagsblogg #middagsforslag #middagstips #kyllingmiddag


Hege Trovåg

16.03.2017 kl. 20:01
Nam!

Henriette

16.03.2017 kl. 20:15
Hege Trovåg: Med nypoteter så blir potetene såå sykt søte og gode, sånn at du går og mumser på det hele kvelden. *ler*

Kaja Jeanette

16.03.2017 kl. 20:04
Å herregud!!! NAM!!!!!

Henriette

16.03.2017 kl. 20:15
Kaja Jeanette: Enkel og knall god middag <3

elisebr

29.03.2017 kl. 14:43
Så godt det så ut! :)

Henriette

29.03.2017 kl. 16:09
elisebr: Takk :D
Henriette

Mitt navn er Henriette. Jeg er gift med Andreas og vi har to gutter: Wilhelm, født 09. Mai 2011 og Zakarias, født 15. August 2015.
Vi bor like ved Ålesund, på riktig side av fjorden - nærmere bestemt: i Ulsteinvik.
Bloggen handler om hverdagsysler, mat, og andre ting som opptar meg.

Takk for at du tok turen innom. Følg meg gjerne!


KONTAKT


henriette.hatloy@outlook.com





Norske blogger



mytasteno.com



Søk

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits