Hemmeligheten bak hvorfor jeg liker og lage mat

  • 20.03.2017 kl. 22:33

Don't kiss 'n tell.. 

Da er min lille hemmelighet avslørt. Shit! Joda, jeg snakser alltid på noe når jeg lager mat. Mamma sier jeg spiser mer mens jeg lager mat enn etter på. Det er en sikkelig dårlig uvane. Det er en skjeldenhet jeg har sjokolade da, stortsett smaker jeg oftest på sausen eller det jeg lager. Jeg blir så sulten av og kjenne luktene spre seg. Blir du det?

En annen ting er at av en eller annen grunn lukter oppvaskmaskinen min hvitløk når den åpnest. Jeg har tømt filteret, jeg har til og med skylt det med kokende vann (lett nedkjølt). Men Andreas sier at dette er resultatet av at alt jeg lager inneholder enten fersk hvitløk eller hvitløkspulver. Alt blir marinert av hvitløk rett og slett. Haha, jeg tror rett og slett at jeg er avhengig av hvitløk! For trøste meg med at Andreas spiser like mye hvitløk som meg så han kjenner ikke ev. hvitløks ånden min. 

Jeg har akkurat sendt Andreas på butikken for å handle til uken som er nå. Planlagt ukens middager og innkjøp. Det er egentlig det beste man kan gjøre for å spare penger. Planlegge uken, lage mat selv og fryse ned dersom man lager for mye av ting bevist, så det kan brukest senere. Ting blir sunnere og man får mindre kunstige tilsettningsstoff og konserveringsmiddel dersom man lager maten selv. Og jeg vet ikke jeg, men jeg tar meg ofte i å lure på hva konserveringsmiddlene vi får i oss egentlig gjør med kroppen vår? Og hva med alle tilsettningstoffene? Nei, jeg aner ikke. Jeg vet bare at jeg ikke vet. Og at det ikke er forsket noe særlig på heller. 

Men over til noe langt hyggeligere. Om du vil vite hva vi skal ha til middager denne uken så er det dette som står på menyen:

· Pizza snurrer - hjemmelaget pizzasaus
· Fiskepinner, chips og hjemmelaget aioli
· Kyllinggrateng med poteter og løk
· Risotto med kylling (og sopp, om jeg får viljen min)
· Tomatsuppe og hvitløksbagett
· Gryterett med hvitløksbagett

Idag hadde vi hjemmelaget potetstappe og fiskekaker fra fryseren. Jeg hadde et nyttårsforsett om å bli flinkere og servere middag som er hjemmelaget. Dette var for at helsesøsteren til Zakarias hadde gitt oss beskjed, etter at Zakarias gikk ned i vekt grunnet et lengre sykdoms forløp (øre bet., øye bet.,  hånd- fot og mynn sykdom, omgangsyke, øre bet x2, omgangssyke del 2 og tilslutt en kraftig lungebetennelse) om å fokusere på kosthold - servere god, sunn og kaloririk mat. Og sånn ble det.

Det har ikke blitt tatt bilder idag. Idag har vi bare kost oss sammen, guttene og jeg. Andreas jobbet sent. Wilhelm fikk være en bitteliten stund hjemme alene idag, mens jeg hentet Andreas på jobben. Det er litt tidlig i grunnen, men det er vel litt forbereding til at han begynner på skolen til høsten, og da må han bli selvstendig og greie seg noe selv. Og det er ikke sånn at det var i flere timer. Det tar ikke en halvtime en gang og hente Andreas. Og det handler om at Wilhelm skal føle seg trygg nok til å faktisk være hjemme alene en dag i fremtiden, over tid - betyr: over flere timer. Men det skjer ikke i morgen. 

Kanskje det handler også om at Andreas og jeg viser Wilhelm at vi stoler på han så mye at vi tror det går bra, og lar han lov til å være hjemme alene. Det vil jeg tro han vokser enormt mye på. Man må jo bygge opp disse små luringene på en eller annen måte. De må ha troen på seg selv. Og hvem andre enn foreldrene kan egentlig gi barna sine den selvtilliten de trenger her i livet? Men nok om det. Nå hører jeg at jeg har en klesvask som må fullføres! Snakkes!

Takk for at dere er så aktive i kommentarfeltet mitt.
Takk for at dere tar dere tid til å lese om hva som opptar meg og mine.
Takk for at dere ALLTID er så hyggelige, søte og snille ♥

 

◊ Facebook ◊ Instagram ◊ Snapchat

#middag #uke #middagsuken #middagsmeny #ukesmeny #dagenidag #oppdatering #hemmelighet #avslørt #avsløring


Henriette

Mitt navn er Henriette. Jeg er gift med Andreas og vi har to gutter: Wilhelm, født 09. Mai 2011 og Zakarias, født 15. August 2015.
Vi bor like ved Ålesund, på riktig side av fjorden - nærmere bestemt: i Ulsteinvik.
Bloggen handler om hverdagsysler, mat, og andre ting som opptar meg.

Takk for at du tok turen innom. Følg meg gjerne!


KONTAKT


henriette.hatloy@outlook.com

Norske bloggermytasteno.comSøk

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits